Lasertherapie

Huidtherapie Doorn beschikt over drie verschillende lasers. Deze kunnen voor veel verschillende behandelingen worden ingezet.

 

Zichtbare vaatjes en roodheden
Onze IPL laser is geschikt voor behandeling van zichtbare bloedvaatjes. Deze komen vaak voor in het gezicht, hals en decolleté. Ook op het lichaam zien we soms rode bloedblaasjes (cherry angiomen). De energie van de IPL wordt geabsorbeerd door het hemoglobine in het bloedvaatje, deze zal daardoor coaguleren (dichtsmelten) en opgeruimd worden door het lichaam. Dankzij de verschillende 8 filters van 515nm tot 1200nm, kan de huidtherapeut op verschillende dieptes werken en kan ook een storende rode gloed, bijvoorbeeld bij rosacea mooi aangepakt worden.

Pigment
Ook pigment is mooi te behandelen met onze IPL. Het melanine wordt verwarmd en afgebroken, zonder verdere schade aan de omliggende huid. Ook hier kun verschillende dieptes aangepakt worden door de brede range aan filters.

Besenreiser en kleine spataderen
Een veel voorkomende klacht. Blauwe, paarse of rode vaten op de benen. Deze kunnen voorkomen als losse vaatjes, of al hele ’takkenbossen’, de zogeheten besenreiser. Onze Nd:Yag laser is met 1064nm zeer krachtig en geschikt voor het behandelen van beenvaten.

Definitief ontharen met laser
De de krachtige Lumenis LightSheer Diode laser wordt ingezet om ongewenste haargroei te behandelen. De 810mn laserstraal vernietigt op een veilige manier actieve haarzakjes, waardoor deze geen haar meer kunnen producten. Laser ontharen is geschikt is dankzij de speciale instellingen op ons apparaat geschikt voor elk huidtype, het hele lichaam, mannen en vrouwen. Laserontharen werkt alleen op gepigmenteerde haren. Voor witte, blonde en rode haren is elektrische epilatie een goede behandeling.

Om goed en veilig te kunnen werken is altijd een intake nodig voordat we aan de behandeling beginnen. Gemiddeld zijn er bij vaatjes en pigment 2 tot 6 behandelingen nodig, bij ontharen 4 tot 8 behandelingen om tot een goed eindresultaat te komen.