Lasertherapie

Definitief ontharen met laser

De meest efficiënte manier van ontharen is behandeling met een laserapparaat. De krachtige LightSheer Diode laser geeft een laserstraal af die wordt geabsorbeerd door alles met een donkere kleur. Bij haren is dat het pigment. Als dit licht wordt losgelaten op de haren, nemen deze al het licht op en worden warm. De warmte leidt tot het vernietigen van de haarwortel, zodat daaruit geen nieuwe haar kan groeien. Alleen haren die goed vastzitten in de haarfollikel zullen de warmte goed afgeven, zodanig dat de voedingsbodem wordt vernietigd. De haren die loszitten en op uitvallen staan, zullen de follikel niet vernietigen. Voor een permanent resultaat van de ontharing moet het gebied dan ook meerdere keren worden behandeld. In de regel minimaal 6 behandelingen en gemiddeld 8 behandelingen. Hoe dikker en donkerder de haren, hoe warmer deze worden en hoe effectiever de behandeling. Dunnere haren hebben daarom soms meer behandelingen nodig dan dikke haren.

Vóór de behandeling zal een intake gesprek ingepland worden. Tijdens het gesprek zal gekeken worden of de huid en haren geschikt zijn voor een laserbehandeling. Het te behandelen gebied en de prijs worden dan afgesproken. Er gelden een aantal belangrijke ‘regels’ bij laserbehandelingen, de huid mag bij voorbeeld niet zongebruind zijn. Deze ‘regels’ worden duidelijk uitgelegd tijdens het intakegesprek. Bij aanvang van elke behandeling zal het vorige bezoek kort geëvalueerd worden om de instellingen van de laser waar nodig aan te passen. De haartjes worden geschoren, om geen energie buiten het huidoppervlak te verliezen. Ter bescherming van de ogen draagt iedereen in de behandelkamer een speciale bril.  Na de laserbehandeling is de huid meestal rood en iets opgezet, dat komt door de warmte waarmee gewerkt wordt. De huid wordt gekalmeerd met een coldpack en koude aloë vera gel.

Haren waarin geen of te weinig pigment zit kunnen met deze methode helaas niet worden verwijderd. Hiervoor is slechts elektrisch epileren mogelijk. Meer informatie hierover is te lezen onder het kopje ‘elektrisch ontharen’.

Voor meer informatie kunt u een afspraak maken voor een vrijblijvende intake of de folder in de wachtruimte meenemen of laten opsturen.