Huidverbetering

De huidtherapeut is gespecialiseerd in huidverbetering. Er zijn verschillende methoden waarop huidverbetering bereikt kan worden. Van de oppervlakkige tot in de diepe huidlagen kan er gekozen worden voor een chemische peeling (glycolzuur/fruitzuur of salicylzuur), microdermabrasie en micro-needling.

De meest gebruikte chemische peelings bij Huidtherapie Doorn zijn salicylzuur en glycolzuur, ook wel fruitzuur genoemd vanwege zijn plantaardige afkomst. Deze zuren verbeteren de afscheiding van de dode huidcellen (de hoorndeeltjes in de huid) door het oplossen van de verbindingen tussen deze cellen. Hierdoor wordt in de basale laag de celdeling wordt gestimuleerd. De huid wordt steviger, absorbeert meer vocht en haar elasticiteit wordt flink verbetert. Ook vervagen pigmentvlekjes, oppervlakkige littekentjes en verhoogt de huidweerstand. Door het zuur worden bacteriën die ontstekingen veroorzaken gedood en trekken puistjes sneller weg. Hierdoor worden chemische peelings veelal ingezet bij acnetherapie.

Om een efficiënte afschilfering van de huid te krijgen worden een hoge concentraties van de zuren in de praktijk toegepast.