LPG

In de praktijk kan ik werken met een LPG- apparaat. Door dit apparaat wordt de huid omhoog gezogen en tegelijkertijd gemasseerd door twee meedraaiende rolletjes. Door de verschillende opzetstukken zijn er zowel medische als cosmetische doeleinden.

Zo kan LPG worden ingezet bij stugge, verkleefde littekens, die na een aantal behandelingen losser en flexibeler worden en er vaak mooier uitzien. Bij oedeemproblematiek is de LPG een zeer geschikte aanvulling; de doorstroom van het lymfevocht wordt verbeterd en fibrose (verhardingen van het oedeem) wordt op een effectieve manier los gemasseerd. Ook verharding  van de huid of een tintelend gevoel door bestraling kan hiermee behandeld worden.

Daarnaast kan de LPG helpen bij vastzittende vetophopingen als cellulitis en lipoedeem. Doordat de vetcellen, die een hobbeling beeld geven, vernietigd worden zal de huid er na een aantal behandelingen mooier uitzien. Tevens wordt de doorbloeding gestimuleerd, daardoor komen er elastine- en collageenvezels naar het huidoppervlak.
Het resultaat? Een mooie, stevigere huid!